• ulu itulau - 1

Winter Slostice Festival

Tesema 22, 2023

Talofa uo,

Manuia le aso!

O le aso nei o le tausamiga solstice taumalulu. I lo matou itulagi matou te taʻua o Dongzhi. Se'i ou faailoa atu sina mea'ai faapitoa tatou te aai ai i lenei tausamiga.

O le tausamiga solstice taumalulu o se faʻamanatuga e faia i le taimi o le taumalulu, e masani lava i le va o Tesema 20th ma le 23rd i le Itulagi i Matu. O le tele o aganuu ma tu ma aga i le lalolagi e matauina lenei mea i tu ma aga eseese. I nisi aganuu, e faatusa i le toe foi mai o le la ma le folafolaga o le umi o le ao. O se taimi mo le faʻapotopotoina, taumamafa, ma e masani ona aofia ai tu ma sauniga e faʻaaloalogia ai suiga o vaitau. O faʻataʻitaʻiga o tausamiga solstice taumalulu e aofia ai le Yule i tu ma aga a Pagan, Dongzhi i Asia i Sasaʻe, ma isi faʻamanatuga faʻale-aganuʻu ma a latou lava tu ma aga faʻapitoa ma taua.

I le itu i saute o Saina, e 'ai e tagata Tangyuan i lenei aso.

信图片_20231222205303

O le Tangyuan, e ta'ua fo'i o le yuanxiao, o se mea'ai fa'aSaina fa'aleaganu'u e fai mai le falaoamata araisa. O le paluga e fai i ni polo laiti ona fa'atumu lea i mea suamalie eseese e pei o le sesame paste, pa'u pi mūmū, po'o le pa'u pinati. Ona faapuna lea o polo ua tumu ma tufa i se supa suamalie po o se sua. O Tangyuan e masani ona fiafia i taimi o tausamiga ma faʻalavelave faʻapitoa, e faʻaalia ai le lotogatasi ma le lotogatasi o le aiga.

I le itu i matu o Saina, e 'ai e tagata le Dumpling i lenei aso.

信图片_20231222205310

Dumplings o se vaega lautele o ipu e aofia ai fasi paluga laiti, e masani ona tumu i ituaiga eseese o mea e pei o aano o manufasi, fualaau faisua, poʻo sisi. E mafai ona vela, falai, pe falai, ma e fiafia i le tele o aganuu eseese i le salafa o le lalolagi, faatasi ai ma aganuu taitasi e tofu lava ma ona eseesega ma tofo. O nisi ituaiga ta'uta'ua o dumplings e aofia ai ituaiga Saina, Iapani, Korea, ma Europa i Sasa'e e pei ole pierogi ma pelmeni.

I totonu o matou Huangyan, matou te 'ai le tangyuan suamalie e ufiufi i le paʻu soya. O le pauta e pei o le eleele samasama. Matou te fai atu foi ma le ula “Aai Tu”(O lona uiga o le taumafa palapala).

信图片_20231222205412

Afai e iai se isi fa'afiafiaga e te iloa, fa'afeiloa'i lau fe'au tu'u mai ia i matou. Matou te talisapaia lou taulai atu ia i matou.

Faafetai & manuia le faaiuga o le vaiaso!

Mai: Jeanne


Taimi meli: Tes-22-2023